Penques de bleda arrebossades

Penques de bleda arrebossades

Per començar, posem abundant aigua a bullir en una cassola.

Tallem la part blanca de les bledes (1 manat) i netegem les penques.

Les tallem totes el més semblant possible en troncs d'uns 4 cm.

Quan l'aigua bulli, afegim sal (al gust) i les penques i ho cuinem durant uns 25 minuts o fins que les penques estiguin cuinades al dente. Les escorrem i les deixem refredar.

En una paella comencem a escalfar oli de girasol (abundant).

En un bol batem els ous (2) junt amb la farina (abundant), si vols que tingui una textura més líquida li pots afegir aigua, llet o cervesa. Afegim les penques i ho remenem tot perquè quedin totes impregnades de la mescla.

Quan l'oli està calent, fregim les penques i, quan estiguin daurades, les col·loquem sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.

A l'hora de servir, podem acompanyar-ho de maionesa.

+