Preparem gohan (arròs japonés) (200 grams).
Tallem:
Portem a ebullició el dashi (200 mil·lilitres) amb el porro (part blanca) (0.50) a foc mitjà.
Quan arrenqui el bull afegim el pit de pollastre (0.50), sucre (0.50 cullerades), mirin (2 cullerades) y salsa de soja (3 cullerades) i ho cuinem fins que el pollastre estigui cuit (uns 5-10 minuts).
Comencem a preparar el plat, ja que això anirà de pressa: repartim l'arròs en bols individuals que cobrirem amb una truita individual de 2 ous per comensal.
En una paella prèviament escalfada, afegim la part proporcional de la sopa amb els seus ingredients. Incorporem els ous batuts.
Quan la clara comenci a quallar: tapem la paella durant 30 segons i finalment tapem l'arròs amb la truita que ha quedat no gaire feta i cremosa.
Decorem amb els quadrats d'alga nori (al gust) que li donarà un toc salat.