Hem de rentar l'arròs per treure-li el midó.
Omplim un bol gran d'aigua, afegim l'arròs de sushi (200 grams) i amb la mà (en posició com si tinguéssim una pilota de tenis dins) donem unes 20 voltes aproximadament.
Colem l'arròs per descartar aquesta aigua i repetim el procés 3 o 4 vegades.
Deixem reposar l'arròs de sushi (200 grams) cobrint-lo d'aigua en el bol durant 30 minuts perquè el gra l'absorbeixi.
Afegim en una cassola gruixuda i que tingui tapa (millor si és de vidre per veure quan comença a bullir) l'arròs de sushi (200 grams) escorregut i l'aigua (240 mil·lilitres).
Posem la cassola a foc fort i quan comença a bullir el baixem al mínim i el deixarem així durant 10 minuts.
Apaguem el foc i deixem reposar 10 minuts més sense treure la tapa i llest.