Preescalfem el forn a 200ºC. Si el vostre forn té ventilador: activeu-lo.
Primer prepararem les patates i la ceba, ja que trigaran més a cuinar-se.
Tallem les patata (2) a la fornera (panadera) de mig centímetre de gruix aproximadament i les ceba (1) en juliana.
En una safata de forn col·loquem totes les verdures i ho condimentem amb oli d'oliva (al gust), sal (al gust) i pebre (al gust). Ho repartim tot bé per la safata intercalant la ceba i la patata.
Quan el forn estigui calent, introduïm la safata i cuinem les patates durant 40 minuts, remenant cada 10 minuts.
Si veiem que les patates s'estan enganxant, podem afegir una mica més d'oli.
Passats els primers 40 minuts, col·loquem les orades sobre de les patates. No cal salar-les ni res, simplement treure la tripa (podeu demanar que us la netegin a la peixateria).
Passats 20 minuts les orades han d'estar llestes, però depèn una mica de la mida. Comproveu amb un ganivet que la carn se separa fàcilment de les espines. Si no és el cas: cuineu uns minuts més.