Primer cuinarem el ragú. El podem fer el dia abans o inclús tenir-ne de fet i congelar-lo.
Ara prepararem la pasta (encara que podeu comprar làmines prepreparades).
Mentre la pasta reposa, preparem la beixamel.
Quan la pasta hagi reposat, posem l'aigua a bullir en una cassola gran (quan bulli: afegim sal (al gust)).
Dividim la massa en 5 i amb l'ajuda d'un corró fem les làmines amb un gruix d'un mil·límetre.
Les podeu tallar de la mida que vulgueu per cobrir la vostra safata (penseu que en bullir-la es fa una mica gran). A nosaltres ens agrada que tinguin la mida de la safata.
Bullim les làmines durant 2 minuts i, a continuació, les col·loquem en un bol amb aigua freda per parar la cocció. Les assequem en un drap.
Ara ja tenim totes les preparacions llestes i és moment de muntar la lasanya. En una safata de forn:
Preescalfem el forn a 180ºC.
Cuinem la lasanya durant 40 minuts. Si passat aquest temps no ha quedat gratinada: activeu el gratinador del forn uns minuts.
Deixeu reposar durant 15 minuts abans de servir.