Crema de xampinyons

Crema de xampinyons

Reservem 2 xampinyons per persona per decorar al final.

Preparem els ingredients:

  • piquem la ceba (0.50)
  • netegem i tallem en rodanxes el porro (part blanca) (0.50)
  • traiem la sorra de la resta dels xampinyons (500 grams) i els tallem en lamines
  • piquem l'all (1 dent).

En una cassola, sofregim la ceba i el porro amb una mica d'oli d'oliva (al gust) i sal (al gust).

Afegim l'all i els xampinyons i els cuinem fins que estiguin tous i no quedi aigua.

Cobrim les verdures amb brou de verdures (750 mil·lilitres) o brou de pollastre (750 mil·lilitres) i ho cuinem tapat durant uns 30 minuts.

Ho triturem i, si volem una textura més fina, afegim més brou.

Per emplatar, tallarem en làmines gruixudes els xampinyons reservats i els passarem per la paella.

Col·loquem la crema amb un bol i decorem amb un raig d'oli d'oliva (al gust), pebre (al gust) i els xampinyons saltejats.

+