Ho prepararem tot (de principi a fi) en una olla o cassola prou gran on poder bullir tota la pasta.
A foc mig-alt daurem tot el tires de bacó (200 grams) fins que estiguin daurades. Mentrestant:
Afegim el pit de pollastre (2), la sal (2 culleradetes) ,el pebre (1 culleradeta) i l'all en pols (1 culleradeta).
Quan el pollastre hagi perdut el color rosa, el retirem de la cassola i deixem només les tires de bacó daurades.
Afegim l'all (4 dents) i la ceba (2) i ho cuinem tot fins que la ceba estigui potxat. Si cal: baixem el foc.
Afegim els espinacs frescos (150 grams) i els cuinem fins que s'estovin i redueixin.
Bolcar a la cassola una part de la llet (1,000 mil·lilitres) i portar-la a ebullició. En aquest moment: afegim els fettuccine (400 grams) i els cuinem tapats durant 7 minuts.
Destapem i anem remenant i afegint més llet (500 mil·lilitres) si cal fins que la pasta estigui cuita (com faríem en un risotto).
Quan la pasta estigui feta, finalitzem el plat afegint el pit de pollastre (2) anteriorment retirat, el pesto (150 grams) i el parmesà (150 grams). Llest per servir!