Hem de rentar l'arròs per treure-li el midó.
Omplim un bol gran d'aigua, afegim l'arròs de sushi (400 grams) i amb la mà (en posició com si tinguéssim una pilota de tenis dins) donem unes 20 voltes aproximadament.
Colem l'arròs per descartar aquesta aigua i repetim el procés 3 o 4 vegades.
Afegim en una cassola gruixuda i que tingui tapa (millor si és de vidre per veure quan comença a bullir) l'arròs de sushi (400 grams) escorregut, l'aigua (400 mil·lilitres) i l'alga kombu (5 grams).
Encenem el foc a foc fort i quan comença a bullir ho baixem al mínim. Ha d'estar al mínim durant 10 minuts.
Apaguem el foc i deixem reposar 10 minuts més sense treure la tapa.
Mentrestant, en un bol barregem el vinagre d'arròs (80 mil·lilitres), el sucre (3 cullerades) i la sal (1 culleradeta).
Ho escalfem una mica al microones perquè s'integrin tots els ingredients.
Quan l'arròs està llest, en un bol mesclem bé la salsa de vinagre amb l'arròs i ho deixem refredar uns 30 minuts a la nevera.